Tag: Бизниси

Реализирана програмата за дигитализација на 60 бизниси раководени од Роми

– Иницијативата за Економски развој на Ромите (РЕДИ) во соработка со Швајцарската програма за претприемништво (СЕП), Стартап Македонија, Бизнис Импакт Лаб, E-комерц Македонија, E-комерц...

ВМРО-ДПМНЕ поднесе предлог до Владата за поголема поддршка на погодените бизниси

Нема ниту еден субјект кој ги пофали економските мерки на владата.Пакетот мерки е недоволен и далеку од ефикасен за економијата. Ние имаме конкретни предлози...

Заев: Бизнисите повеќе произведуваат и извезуваат

„Скокот од 15,6 проценти на извозот на стоки и услуги значи дека бизнисите произведуваат повеќе и ги пласираат нашите домашни македонски производи на странските...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот