Tag: болнички кревети

Не е точно дека нема слободни болнички кревети и кислород, тврди...

„Не е точно дека нема слободни болнички кревети и кислород. Секој пациент кој има потреба од кислород, тоа го добива“, изјави денеска министерот за...

Реорганизација за повеќе болнички кревети, активни 19 035 ковид-случаи

Се преземаат активности за зголемување на капацитетите за болнички третман на ковид-пациенти, а во лекувањето се вклучува и дополнителен кадар од приватните специјализанти за да...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот