Tag: бургас

Велес почна соработка со бугарскиот град Бургас

„Општина Велес во изминатиот период оствари повеќе средби со претставници на неколку градови и општини на кои се покрена иницијатива за збратимување. За жал,...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот