Tag: велешко езеро „Младост“

Велешкото езеро Младост станува прва иновативна туристичка дестинација во земјава

На велешкото езеро Младост се спроведува проект за локална и регионална конкурентност за подобрување на туристичката понуда.Со Проектот за локална и регионална конкуретност (ЛРЦП),...

Од понеделник расчистување на опожарениот терен над велешкото езеро „Младост“

ЈП Шумско стопанство „Бабуна“ од Велес од понеделник стартува со големата акција за расчистување на опожарените површини над велешкото езеро „Младост“, каде во големиот...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот