Tag: „Градски Викиклуб“

Проект „Градски Викиклуб“ за теми од германската култура

По успешното спроведување на пролетниот уредувачки потфат „Викилига“, оваа есен почнува втор уредувачки потфат на Википедија на македонски јазик, во соработка со Гете-институтот од Скопје.Тој...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот