Tag: „Караманови средби“

Почнуваат 47. „Караманови средби“

Точно на пладне денеска во Радовиш свечено ќе биде отворено 47. издание на Меѓународната поетска манифестација „Караманови средби“.По отворањето, средбите продолжуваат со поетски интервали...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот