Browsing: мигранти

Европските антитерористички единици и контраразузнавачката служба успешно пресретнале најмалку четири планирани терористички напади, зад кои, наводно, стојат неодамна пристигнати мигранти,…

„Она што ни е важно е да обезбедиме транспарентност на целиот процес за да има фер, слободни и демократски избори.Важно…

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска по повод Меѓународниот ден на мигрантите се обрати на настанот во организација…

Вкупно 26 европски земји заеднички учествуваа во обемни координирани оперативни активности против трговија со огнени оружја, дрога, криумчарење на мигранти…