Browsing: ОДИХР

Специјалната мисија за проценка на предвремените парламентарни избори  во нашата земја на Канцеларијата за демократски институции и човекови права (ОДИХР)…

Набљудувачите на ОДИХР за предвремените парламентарни избори во Северна Македонија денеска во Скопје ќе одржат прва прес-конференција на која ќе…

Вчерашните претседателски избори беа добро организирани, а гласачите слободно можеа да направат информиран избор меѓу кандидатите. Изборите беа спроведени добро.…

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов, денеска го прими амбасадорот Клеменс Која, новиот шеф на Мисијата на ОБСЕ во Република…