Browsing: собрание

Пратениците вчера не прифатија на дневен ред на седницата да бидат ставени измените на Законот за патните исправи на…

Изборот за претседател на државата во Собрание не е услов за формирање идна владина коалиција, туку предлог, идеја за која…

Неопходен е парламентарен дијалог меѓу пратениците од мнозинството и опозицијата, тоа е клучно за ефикасна работа на Собранието, порачаа на…

Премиерот Димитар Ковачевски претпладнево лично ја достави во Собранието неговата оставка, со што во оставка е целата Влада до изборот…

Пленарната седница во парламентот на Албанија заврши со врева, хаос и тензии. Седницата ја следеше жестоката пресметка меѓу претставниците на…