Tag: хрватско собрание

Хрватска гласаше „за“ влез на Северна Македонија во НАТО

Хрватското Собрание, со 116 гласови „за“ и два „против“ го потврди протоколот на Северноатлантскиот договор за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО, со...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот