Tag: Христос Вскресе

Зошто Велигден го менува датумот, а не денот?

Зошто источните православни цркви го слават Велигден на различен ден од западните цркви? Всушност, постојат онолку недоразбирања околу калкулациите за датумот за Велигден, колку...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот