Tag: цдуа

Германија во недела ќе бира нов состав на Бундестагот

Во недела, во Германија ќе се одржат избори за нов состав на Долниот дом на Федералниот парламент, Бундестагот, на кои германските гласачи решаваат кој...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот