Tag: црвени

Првото бојадисано велигденско јајце има магиска моќ

Црвените јајца се главно обележје на Велигденските празници. Тие се симбол за животот и новото раѓање, т.е. воскреснувањето. Според традицијата, првите јајца се бојосуваат...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот