Tag: чепшка

Чешката круна слави 100 години, искован златник од 130 килограми

„Чешката Народната банка го прослави 100-тиот роденден на националната валута круна со издавање на огромна златна монета тешка 130 килограми и со дијаметар поголем...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот