Tag: Чивнинг стипендии

Конкурс на британската Влада за доделување Чивнинг стипендии

Британската Влада за учебната 2020/2021 година ќе додели над 1.500 Чивнинг стипендии на глобално ниво, кои претставуваат значајна инвестиција на Велика Британија за развојот...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот