Tag: човечки

Во Германија најдени човечки отпечатоци стари 300.000 години

Германски научници открија човечки отпечатоци стари 300.000 години. Станува збор за праисториските „Луѓе од Хајделберг“, одамна исчезната човечка цивилизација, кој пред 300 илјадалетија живеел...

Тренчевска: Социјалната инклузија и развојот на човечки капитал се приоритети на...

„Социјалната инклузија и развојот на човечки капитал, целосната поддршка на лицата изложени на социјален ризик и младите на пазарот на трудот овозможуваат забрзан и...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот