Tag: „Чувар на штурци“

„Чувар на штурци“ – збирка раскази од Владимир Плавевски

Списанието за литература, култура и уметност „Современост“ од Скопје ја објави „Чувар на штурци“, осма книга раскази на писателот Владимир Плавевски.Збирката содржи 20 раскази...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот