Tag: шар планина

Шар Планина прогласена за Национален парк

Пратениците во Собранието вчера со мнозинство од 66 гласа дадоа зелено светло за Законот за прогласување на дел од Шар Планина за национален парк.Со...

Дел од Шар Планина се става под привремена заштита до донесување...

Министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини, согласно Законот за заштита на природата, донесе решение за привремена заштита на делот од Шар...

Сите бои на Шар Планина и летната привлечност на Попова Шапка

Ако во зимскиот период белата боја на снегот ја доловува убавината на Попова Шапка и Шар Планина, во лето сите останати бои се таму...

Саем за промоција на културните и природните вредности на Шар Планина

Многу работи на Шар Планина може да се јадат, пијат или да се видат.Исто така да се слушнат, запеат и заиграат.Ова се покажа само...

Презентирана мапа со планинарски патеки на Шара

Мапа со 54 планинарски патеки на Шар Планина беше претставена денеска во рамките на еднодневна трибина „Важноста на планинарските патеки за развој на руралниот...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот