Browsing: шведска

Шведскиот премиер Улф Кристерсон оцени дека денеска е „историски ден“ за земјата, откако унгарскиот парламент ја ратификуваше кандидатурата на Шведска…

Турскиот парламент го даде долгоочекуваното одобрување за членството на Шведска во НАТО, со што оваа нордиска земја значително поблиску до…

Делови од северозападна Европа се соочија вчера со последиците од најновата во серијата атлантски бури што донесоа дожд или снег…