Tag: шеријат

Со Авганистан ќе владее врховен лидер и талибански совет

Додека од аеродромот во Кабул забрзано се изведува евакуацијата на луѓето кои сакаат да ја напуштат земјата: дипломатски персонал, странци, како и Авганистанци кои...

Драматично е во Кабул: Талибанците пукаат на луѓето што сакаат да...

Додека илјадници луѓе се обидуваат на разни начини да стасаат до аеродромот и до некој од авионите на него за да побегнат од Кабул...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот