Tag: 19 век

Почина веројатно последната личност родена во 19. век

Оваа жена, која минатиот месец го прослави 124. роденден, е родена на 11 септември 1897 година.Во тоа време, кога нејзината земја сè уште беше под...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот