Tag: 2021 година

Попис 2021: Анализа по статистички региони, бројот на жители се намалува,...

Скопскиот регион е единствен од сите осум статистички региони во државата каде во последните 20 години има раст на бројот на жители, домаќинства и...

Новата 2021 година пристигна на Нов Зеланд и поголемиот дел од...

Први во светот Новата 2021 година ја дочекаа жителите на островите Самоа и Кирибати, кои се најистурени временски зони.Самоа и Кирибати се затворени за...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот