Tag: 25 мај

25 мај ден на младоста: Празник, штафета и слет (видео)

Денот на младоста беше еден од најголемите празници во Социјалистичка Федеративна Република Југоспавија, кој се одбележуваше на 25 мај, а се прославуваше од 1945...

МТСП: Нема злоставување во двата нови случаја на бременост кај малолетничките,...

Во двата нови случаја на бременост на малолетнички, штитенички на Домот за деца со социјално-воспитни проблеми „25 Мај“ од Скопје, нема злоставување или сексуална...

Директорот на Јавната установа за згрижување на деца „25 Мај“...

Директорот на Јавната установа за згрижување на деца со воспитно социјални проблеми „25 Мај“, Стевчо Соколовски денеска си поднесе оставка од морални причини откако...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот