Tag: 45

Рекордни 45,7 степени измерени во 2007 година

Највисоката температура во земјава од 45,7 степени е измерена во Демир Капија на 24 јули 2007 година.Тоа лето се регистрирани и 45,3 степени во...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот