Две книги со афоризми на Христо Петрески

LinkSense.mk

Издавачката куќа „Феникс“ објави две книги со афоризми од Христо Петрески, „Филозофија на брзањето“ и „Лаење без каење“.

Книгите содржат по сто афоризми кои се однесуваат на секојдневието, размислувањата, заблудите, вознесите, разочарувањата, градот, апсурдите и парадоксите.

Петрески, со афоризми преточени во вид на филозофеми е застапен во Антологијата на македонскиот современ афоризам „Врели мразови“ што неодамна ја подготви Васил Толевски.