Tag: автономија

Дескоска: Новиот закон се заснова на деконцентрација на моќта на министерот,...

Законот за високо образование кој е испратен до релевантните фактори за дебата се заснова на деконцентрација на моќта на министерот за обрзование и наука...

Мадрид ќе ја запоседне Барселона, автономијата се укинува

Шпанската влада соопшти дека утре ќе ја укине автономијата на Каталонија. Право на тоа им давал членот 155 од Уставот. Со ова Барселона, главниот...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот