Tag: азески

Азески: Заев, Рама и Вучиќ покажаа политичко лидерство

Политичко лидерство – тоа денеска можевме да го видиме на дело од премиерите Заев и Рама и од претседателот Вучиќ.Ваква беше оценката на претседателот...

Азески потпиша две важни спогодби со турската и грчката бизнис-асоцијација

Ставање во функција на Турско-македонски трговско-индустриски форум и Агенда за отворање нови перспективи во насока на зголемување на бизнис-соработката со Грција, се првонајавените активности...

Азески за МИА: Критичен ќе биде моментот кога ќе почне да...

„Влегувањето во НАТО и придвижувањето кон ЕУ, какво-такво, не става на колосек од кој не можеме да одиме лево или десно, мора да движиме...

Азески: Бизнисот бара брзи и одлучни решенија, а не дискусии

Не дискусии, туку брзи и одлучни решенија базирани на реални проценки, му се потребни на бизнисот во овој момент. Да ги оставиме настрана сите...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот