Browsing: амнестија

Законот за амнестија кој е во владина процедура се однесува за одредена категорија затвореници и осуденици, кои веќе се на…

Амнестијата и намалувањето на затворските казни за 30 отсто е само еден од начините за намалување на прекубројноста во затворите,…

Првиот телевизиски дуел меѓу лидерите на СДСМ Зоран Заев и на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски почна со жестока дебата за состојбите…