Browsing: архиепископ

Во посета на Македонската православна црква – Охридска архиепископија денеска е рускиот митрополит Антониј, директор на Одделот за меѓународни односи…

Чествувањата по повод 1000-годишниот јубилеј на Охридската архиепископија продолжуваат денеска со Света архиерејска литургија во катедралната црква „Света Софија“ во…