Tag: бизнис

Мицкоски: Прогласување на кризна состојба и сет антикризни мерки за бизнисот...

Скопје, 13 март 2020Внимателно ја следиме состојбата со развојот и ширењето на корона вирусот.Прогнозите се загрижувачки, а состојбата не се подобрува.Она што страда е...

Бизнис конфедерацијата предупреудва на остар пад во индустријата поради коронавирусот

Коронавирусот ќе предизвика остар пад во услужниот сектор, туризмот и индустријата, нарушувања во синџирот на снабдување, ослабена побарувачка за стоки и пад на довербата...

ВМРО-ДПМНЕ: Економијата ни тоне

„Светската банка преку својата публикација Дуинг Бизнис која излегува еднаш годишно, потврди дека економијата во Република Македонија едноставно тоне. Република Македонија, на листата на...

Да се искористи ЕЕН-мрежата за поголема бизнис соработка со странство

– Малите и средните претпријатија (МСП) се уште многу малку учествуваат во извозната структура на земјава.Соработката со странство главно ја реализираат во ИТ секторот,...

Владата и бизнис заедницата се уште разговараат за минималната плата

Секој вештачки обид на зголемување на минималната плата за нас не е добар, смета претседателската на Сојузот на стопански комори Данела Арсовска.Разговорите меѓу Владата...

Јапонска бизнис делегација ги разгледува можностите за инвестиции во земјава

Јапонска бизнис делегација предводена од државниот министер за економија, трговија, индустрија Јошихиро Секи од утре до 12 јуни ќе престојува во посета на земјава.Предвидено...

Деловен појадок на бизнис заедницата со премиерот

Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК), денеска го организира традиционалниот Деловен појадок со претседателот на Владата.На  свечениот настан, во присуство на деловната заедница,...

Брахос: Комисијата за трговските ознаки е дијалог меѓу бизнис заедниците од...

Не е дијалог меѓу државите, тоа е дијалог меѓу бизнис заедниците и затоа очекуваме во следниот период, следната седмица или таа по неа, да...

Бизнис секторот го „држи за збор“ премиерот Заев, но има очекувања...

Новоизбраниот претседател на државата да ги откочи внатрешните процеси што се во негов домен, да ги подобри надворешните комуникации, но и да даде зелено...

Првата средба на бизнис заедниците од Грција и Северна Македонија за...

Во среда и четврток, на 15 и 16 мај во Атина започнува дијалогот меѓу бизнис заедниците од Северна Македонија и Грција за трговските ознаки...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот