Tag: Благоја Бошковски

Европски награди за тројца македонски преведувачи

Европската мрежа за современа драма и превод (ЕУРОДРАН) ги соопшти резултатите од изборот на најдобри преводи на драмски дела на европско ниво за 2021...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот