Tag: Веле Митаноски

Кој кому е слуга? Ние на министрите, или, пак, министрите нам!?

Најнапред, кратко, за етимологијата на зборот.Minister на латински значи слуга, некој кој му служи (на народот). Prime-minister, е првиот слуга (на народот). Зборот...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот