Browsing: единство

Неговото високопреосвештенство, Ловчанскиот митрополит Гаврил, неодамна преку бугарскиот медиум БНР го коментираше скорешниот предлог на Српската Црква во врска со…

„Во 1991-та, во неизвесно време, ние, граѓаните, се обединивме околу идејата за своја, независна држава. Тогаш, големиот предизвик, наместо причина…