Tag: „Колска“

Велешка „Колска“ излегува од криза

Владата на денешнта седница донесе одлука за финансиска поддршка на „Колска“ во Велес со цел надминување на состојбата во друштвото.Финансиската поддршка е за воспоставување...

Заев најави исплата на заостанатите плати и трајно решение за „Колска“

Премиерот Зоран Заев на средба со претставниците на Синдикатот на фабриката за шински возила „Колска“ од Велес соопштил дека презема обврска уште денеска да...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот