Tag: „МакеДокс“

Со доделување на наградите, премиера на „Медена земја“ и концерт на...

Со доделувањето на наградите, премиерата на документарниот филм „Медена земја“ на Тамара Котевска и Љубомир Стефанов и концерт на групата „Фолтин“ вечер во Куршумли-ан...

Заврши Патувачкото кино „МакеДокс“

Заврши десетото јубилејно Патувачко кино на Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“, што традиционално се одржува во Струшкиот регион, а годинава прв пат имаше...

Почнува 10. Патувачко кино на „МакеДокс“

Од денеска до 12 јули ќе се одржува 10. Патувачко кино на Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“ со проекции во села околу Охридското...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот