Browsing: меморандум

Северна Македонија и Србија денеска потпишаа Меморандум за соработка за воспоставување на железничка мрежа со високи перформанси како дел од…

Денеска министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски заедно со деканот на Воената академија „Генерал Михаило Апостолски“, проф. д-р Митко Богданоски,…

Со цел овозможување дополнителни услови за професионално профилирање на студентите и за усвојување практични вештини под менторство на врвни професионалци…

Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување, Беким Максути и претседателот на Управата за справување со катастрофи и итни ситуации…

Кабинетот на претседателот на Република Северна Македонија и Интернационалната фондација за изборни системи денеска потпишаа Меморандум за соработка. Меморандумот произлегува…

Два меморандума за разбирање и еден меѓудржавен договор кој во огромна мера ќе го олесни животот на граѓаните од Западен…

– „Кога меморандумите со Македонија ќе дојдат на гласање во Парламентот? Како ќе се решат значителните доцнења за учебниците и…