Tag: хпв

Нова деветвалентна вакцина за ХПВ ќе се применува во Македонија

Во текот на минатата година во земјава се откриени нови 300 случаи на рак на грлото на матката. Ова е болест која може да...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот