Tag: централи

Фотоволтаични централи ќе се градат на 11 локации во Свети Николе...

„На 11 локации на државно земјиште во Свети Николе и Македонски Брод ќе се градат фотоволтаични електрани со вкупна инсталирана моќност од 35 мегавати....

Грант од 500 илјади евра од Европската банка за развој

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија, задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев и директорката на Европската банка за обнова и развој (ЕБОР),...

ФБИ: Хакери прават обиди за упад во нуклеарните централи на САД

Нуклеарните централи и другите снабдувачи со енергија примија предупредување од американското Министерство за внатрешна безбедност и ФБИ дека хакери се обидуваат да извршат упад...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот