Tag: часовник

Од 2021 година во ЕУ се укинува поместувањето на стрелките на...

„Со 23 гласа „за“ и 11 „против“ Одборот на Европскиот парламент вчера донесе резолуција со која од 2021 година во цела Европска унија ќе...

Зимско сметање на времето в недела

В недела на 28 октомври во 3:00 часот изутрина завршува летното сметање на времето и започнува зимското, при што со поместување на часовникот за...

Од недела почнува летно сметање на времето

Со поместување на стрелките на часовникот за еден час нанапред во недела (25 март), времето во два часот по полноќ ќе се смета како...

Ејпл работи на „самостоен“ паметен часовник

Ејпл работи на паметен часовник кој не ќе мора да се синхронизира со Ајфон, јави вчера Би-Би-Си.Повикувајќи се на Блумберг, Би-Би-Си пишува дека новиот...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот