Tag: честички

Сите честички на Ковид-19 во светот ги собира во една лименка

– Сите честички на коронавирусот кои во мигов кружат низ целиот свет, може да се соберат во една лименка од „Кока-Кола“, пресмета британскиот математичар...

Во функција пет мерни станици за ПМ10-честички, тендер за уште пет

Сите мерни станици што мерат концентрации на ПМ10-честички, односно квалитет на воздухот, од оваа сезона треба да бидат во функција.Од десетте што беа надвор...

Воздухот загаден, концентрациите на ПМ 10 највисоки во текот на ноќта

Загаден воздухот во Скопје од вчера. Концентрациите на ПМ10-честичките според мерењата на Министерството за животна средина и просторно планирање во текот на ноќта достигнале и над...

Загаден воздухот во Скопје, од попладне се очекува расчистување

Концентрациите на ПМ10 честичките во воздухот во Скопје измерени утринава од мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање се движат од...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот