Tag: читање

Евростат: 72 отсто од македонските граѓани читаат вести онлајн

Седумдесет и два отсто од корисниците на интернет во Северна Македонија читаат вести онлајн, покажува истражувањето на Евростат.Од земјите во регионот, повеќе од македонските...

Електродистрибуција ќе има обврска најмалку еднаш на три месеци да ги...

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) ќе предложи измени на правилата за снабдување со електрична енергија со кои Електродистрибуција ќе биде обврзана...

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

По повод еден век од раѓањето на Славко Јаневски, Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности што го носи неговото име вечер од...

Обука: Читањето е супермоќ, развивање на читачките способности и вештини кај...

„Издавачката куќа „Арс Ламина“ и Институтот за педагогија на Филозофски факултет при УКИМ денеска и утре во Скопје ќе одржат обуки на тема „Читањето...

Еден месец Фестивал на чајот и читањето

Фестивалот на чајот и читањето оваа година ќе се одржува од 15 јануари до 15 февруари и ќе опфати промоции на книги, читања и...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот