Tag: шумарство

Со измените на Законот за ветеринарно-медицински препарати до поголема заштита на...

Владата на вчерашната седница ги донесе измените и дополните на Законот за ветеринарно медицински препарати. Основната цел на законските измени и дополни е унапредување...

Укинувањето на царинската давачка за увоз на замрзнато свинско месо ќе...

Укинувањето на царинската давачка за увоз на замрзнато свинско месо ќе трае до 15 ноември 2018 година, а треба да придонесе кон зголемување на...

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ го погази достоинството на земјоделците

ВМРО-ДПМНЕ нема никаков кредибилитет да зборува за состојбите во земјоделството бидејќи за време на нивното 11 годишно владеење го погазија достоинството на земјоделците, го...

Продолжува протестот на прозводителите на зелка

Производителите на пролетна зелка од Муртино утрово околу 8 часот ја прекинаа блокадата на откупниот пункт, но протестот продолжи во центарот на селото.Незадоволните производители...

Измените на Законот за земјоделство од понеделник влегуваат во собраниска процедура

Шеснаесет илјади земјоделци и по една година не добиле обесштетување за штетите од мразот што лани во април им го изеде родот. Нема проценка...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот