Tag: џез

Почнува прилепскиот Џез-викенд фестивал

Од вечер па до сабота (29 август) во Прилеп ќе се одржува деветтиот по ред фестивал „Прилеп Џез-викенд“ (Prilep Jazz Weekend). Фестивалот е во...

Почна четвртиот Тетовски џез-фестивал

Тетовскиот џез-фестивал со својата куса, но богата и значајна уметничка биографија е една од манифестациите кај нас која со одличниот избор на музичари овозможи...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот