Tag: 13 ноември

На овој голем ден ја славиме храброста и пожртвуваноста на ослободителите,...

На овој голем ден ја славиме храброста и пожртвуваноста на ослободителите на Скопје.На овој голем ден ја славиме слободата.Слободата која што ја извојуваа ослободителите...

Скопје го одбележува Денот на ослободувањето

Со повеќе културни, хуманитарни и спортски манифестации денеска ќе биде одбележан 13 Ноември - Денот на ослободувањето на Скопје.По тој повод, градоначалникот Петре Шилегов...

Донација од 12 уреди за прочистување на воздух за градинката „13...

Советниците на општина Центар денеска ја прифатија донацијата од 12 уреди за прочистување на воздухот, кои се наменети за Јавната установа за деца, Детска...

Хелсиншки комитет бара Демиров итно да биде хоспитализиран и опериран

Хелсиншкиот комитет за човекови права, изрази загриженост за здравствената состојба на бездомното лице Муарем Демиров, на кој му е утврдена гангрена на двете нозе...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот