Tag: 5ги

АЕК ги додели одобренијата за 5Г мрежата

Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) денеска на „Македонски Телеком” и „А1 Македонија” им ги додели одобренија за петтата мобилна генерација 5Г, со што станавме...

Македонски Телеком: Досега 13 градови подготвени за 5Г

Досега 13 градови во Македонија се подготвени за 5Г, а до крајот на месецов, со опрема од најновата генерација ќе бидат покриени и регионите...

Шенџен целосно покриен со 5-Г мрежа

Градот Шенџен во јужна Кина е првиот во земјата што е целосно покриен со независно 5-Г вмрежување, изјави градоначалникот Чен Жугуи.Според него, градот ја...

Швајцарија ги воведува 5-Г услугите

– По Јужна Кореја, и Швајцарија е една од првите земји во светот што ја воведува 5-Г технологијата, мобилна инфраструктура и систем што периодов...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот