Tag: Берн

Референдум во Швајцарија: Граѓаните одлучуваат за ковид пропусниците

Граѓаните на Швајцарија утре на референдум ќе одлучуваат за употребата на ковид сертификатот, кој функционира по ист образец како и во Европската унија. Швајцарците по...

Адеми во Берн: Дијаспората од Северна Македонија пофалена од швајцарските власти

Околу 100 000 граѓани на Република Северна Македонија живеат и работат во Швајцарија, а околу 30 000 имаат добиено швајцарско државјанство, посочил заменик-директорот за...

Швајцарската полиција ќе прислушува

Швајцарците на референдум одобрија прислушување на разговори и надзор на електронската пошта ако за тоа постои одобрување од Сојузниот суд или од Министерството за...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот