Tag: „Битола Шекспир фестивал“

Почнува „Битола Шекспир фестивал“

Со музичко-сценски колаж насловен „Шекспир колаж“ во продукција на Народниот театар од Битола, вечер ќе биде отворен 5. Интернационален „Битола Шекспир фестивал“, кој ќе...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот