Tag: човештво

ОН: Односот на Кина кон Ујгурите може да биде злосторство против...

Високата комесарка за човекови права на Обединетите нации (ОН), Мишел Башеле синоќа објави извештај во кој се вели дека Канцеларијата за човекови права на...

Објавен извештајот на ИПЦЦ за климата: Црвен аларм за човештвото

– Меѓувладиниот панел за климатски промени (ИПЦЦ) објави значаен извештај, одобрен од делегатите од 195 земји. Оваа анализа е извршена по итна постапка, поради...

СЗО: Човештвото мора да се научи на соживот со коронавирусот

– Глобално искоренување на коронавирусот во моментов не е разумна цел, изјави Дејвид Набаро, специјален пратеник на Светската здравствена организација (СЗО) за Ковид-19.– Човештвото...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот