Browsing: Автор

Шеесет години откако заживеа, малиот комунистички источногермански автомобил „Трабант 601“, кој се прослави во времето на падот на Берлинскиот ѕид,…

Рускиот опозициски политичар Алексеј Навални почина на 16 февруари, додека отслужуваше 19-годишна казна во затвор со максимална безбедност северно од…