Browsing: Настани

Академикот Влада Урошевиќ, сликарот Исмет Рамиќевиќ, кардиохирургот Сашко Јовев и професорот Африм Османи се годинешни добитници на државната награда „Св.…

Глобалниот медиумски гигант Британската радиодифузна корпорација (Би-Би-Си) денеска ја прославува својата 100-годишнина од постоењето, со поглед на славното минато, но…